Bolognai

  • 2018.12.17.
  • 3

A gyerekek egyik nagy kedvence. Én eleinte csak a kedvükért készítettem, hisz ha megkérdeztem, mit főzzek, legtöbbször az volt a válasz, hogy bolognait, szóval én sokáig nem szívleltem annyira, de már megbarátkoztam a tésztákkal. Egy ideje nem is kell készítenem, mert egész jól értik már a módját. Néhány napja viszont nekem jutott eszembe, csak úgy magamtól, s én készítettem. Nem egy bonyolult étel, az biztos. Gergő gyakran készít társainak odalent Szegeden.Hozzávalók:50 dkg spagetti1 nagy fej hagyma2-3 evőkanál olaj60 dkg darált hússóbors, paprikaoregánó, bazsalikom, kakukkfű3-4 dl paradicsomlé (házi)reszelt sajt a tálaláshozÍgy készül:A spagettit sós vízben kifőztem, leszűrtem.A hagymát apróra vágtam, kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam a húst, sóztam. Morzsásra pirítottam. Fűszereztem borssal, paprikával, s a zöldfűszerekből is raktam 1-1 nagy csipettel, oregánóból kicsit többet. Beleöntöttem a paradicsomlét, összefőztem, s kész is.Nem szoktam mérni a paradicsomlét, öntök hozzá valamennyit, s ha nem találom elég szaftosnak, még egy keveset. Ketchupot is teszek néha hozzá, most épp nem.A kifőtt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.Sosem készítem porból, nekünk így is tökéletes. Hogy milyen az "igazi" bolognai, nem tudom, nem jártam utána, nálunk ez a változat alakult ki és vált be az idők során. Volt, amikor reszeltem bele répát is, mert valahol ilyen receptet láttam- ez elmaradt.