Borzaska...

  • 2018.11.16.
  • 5

... minálunk.Mifelénk nem volt hagyományos étel, később kaptunk rá, de nagyon. A gyerekek szokták rendelni. Szívesen is készítem, mert finom is, meg kiadósabb, mint a sima rántott hús. Idővel kialakult hozzá a saját receptem, mindig így készítem.Hozzávalók:1 nagyobb csirkemellsó, bors, paprika keveréke3 közepes krumpli3 tojás3 púpozott evőkanál lisztsó, bors2 gerezd fokhagyma3-4 evőkanál liszt a forgatáshozolaj a sütéshezÍgy készült:A csirkemellet kifiléztem, ujjnyi darabokra-csíkokra vágtam. Megszórtam só-bors-paprika keverékével, 15-20 percig hagytam állni.Közben egy tányérban odakészítettem a lisztet. Elkészítettem a krumplis masszát is: a krumplit megpucoltam, lereszeltem a reszelő nagy lyukú oldalán. Elkevertem a tojással, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és liszttel. Ha lágynak találom a masszát, még kevés lisztet keverek hozzá. Olyan kell legyen, hogy a húsról ne folyjon majd le.Ujjnyi olajat tettem melegedni, serpenyőben.A húsdarabokat előbb lisztbe, majd a krumplis masszába forgattam. Ha úgy találom, hogy nem tapad meg rajta elég krumpli, még kanállal pakolok rá egy keveset a serpenyőben.Közepes lángon ujjnyi olajban pirosra sütöttem mindkét oldalát.Köretnek bármi készülhet hozzá, akár tört krumpli is, vagy rizs, párolt zöldség- ezúttal párolt brokkoli. De a
zöldparadicsom csatni
is finom volt hozzá.

Címkék

Főétel Hús Krumpli