Almás-mákos kevert süti

  • 2018.10.13.
  • 0

Már ez az állandó zsonglőrködés az idővel fáraszt ki. Hetek óta várat magára egy meggyes-mákos süti, de sehogy sem akar összejönni rá egy szabad félóra. Múlt szombaton színházba vittem a gyerekeket -soha többé hétvégén-, vasárnap meg vendégek jöttek. Aznap délelőtt sütöttem-főztem. Csakis, ami hamar megy. A mákból végül csak egy kevert süti lett, egy másik, szintén egy edényben kikavarható süti társaságában.Ma is munkanap volt, de a ma délután nagy részét pihenésre szántam. S pihenés közben blogot írok... Holnap meg, a vénasszonyok nyarát még kiélvezvén, nagyot járunk a Börzsönyben.Hát akkor íme, a rohanós hétköznapok kapkodós hétvégéjére ajánlott süti:Hozzávalók:3 tojás20 dkg cukor20 dkg liszt1 csomag sütőpor2 dl olaj2 dl tejföl25 dkg darált mák4 közepes alma1 csomag vaníliás cukor1 mokkáskanál fahéjÍgy készült:Az almákat megmostam, héjastul lereszeltem.A tojásokat a cukorral elkevertem. Hozzáadtam a tejfölt, olajat, lisztet, sütőport, mákot és csomómentesre kevertem. Ezt követően kevertem hozzá a reszelt almát, vaníliás cukrot, fahéjat. Mikor alaposan összevegyítettem, kikent tepsibe simítottam.180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a teteje szép világosra pirult. A biztonság kedvéért tűpróbát is lehet végezni.Jó ízű, kicsit tömör, mégis puha süti lett belőle.
(Az ötlet
innen, bár a hozzávalók mennyiségének emelésén túl más változtatásokat is eszközöltem a sütin. Azért az eredeti recept megnevezésében a két perc "enyhe " túlzás. Onnan kezdve, hogy minden a tálban van, két perc alatt össze lehet az egészet keverni, de előtte azért van még némi tennivaló. Bár ha sütiről van szó, egyike a leggyorsabban elkészülőknek, mi tagadás.)Az ősz nem a kedvenc évszakom, de az idei még megszeretteti velem! Ha nem másért, ezért: