Szilvás-diós sütemény

  • 2018.08.27.
  • 0

Saját termésből készült süti! :-) Idén először tettek ki magukért kis gyümölcsfáink. Nem volt eget verő mennyiség, ettünk róluk jó sokat, a sárgabarackból lekvár is készült, körtéből néhány üveg befőtt, de a szilvából csak gombóc meg süti.
Egy régi szakácskönyvből inspirálódtam.
Az alja mandulás lap lett volna, rajta őszibarack, piskótamasszával leöntve s sütve. Egyik porcikája sem egyezik meg az eredetivel, de így is finom süti sült ki belőle. A szilvás sütik mindig finomak! :-)Hozzávalók:A diós laphoz:30 dkg liszt10 dkg darált dió10 dkg zsír10 dkg cukor1 csomag sütőpor1 nagy tojás1 evőkanál joghurt
Töltelék:szilva (kb. 1 kg)10 dkg cukor1 mokkáskanál fahéj2 evőkanál grízA kavart tésztához:2 tojás12 dkg cukor20 dkg lisztfél csomag sütőpor1 dl olaj1 dl joghurt1 dl tej1 csomag vaníliás cukorÍgy készült:A szilvát megmostam, feleztem, magját kiszedtem. Rászórtam a cukrot, fahéjat, grízt, alaposan összeforgattam.A diós laphoz valókat tésztává gyúrtam. Tepsi méretűre nyújtottam (28×32 cm-es). Kikent tepsibe tettem. Rápakoltam a szilvát, egymás mellé, hogy mindenhova jusson,A kavart tésztához valókat csomómentesre kevertem, s rácsorgattam a szilva tetejére.180 fokos sütőben sütöttem, míg a teteje szépen megpirult.

Címkék

Szilva Diós Sütik