Vaníliás linzerkarika

  • 2018.07.21.
  • 2

Legnagyobbik unokaöcsém kedvence a linzer, s -többek között- ezért is szerepelt a húsvéti felhozatalban. Persze mindenki szívesen nyúl érte, bármikor. Minálunk felveszi a versenyt bármelyik krémes-habos sütikölteménnyel. Hiába, nem szabad hűtlennek lenni a régi jól bevált receptekhez. Ezek tuti visszatérők, de az újabbakat legtöbbször csak egyszer sütöm meg. Ritka a visszatérő közöttük.Hozzávalók:60 dkg lisztcsipet só20 dkg porcukor25 dkg margarin10 dkg zsír2 teáskanál vaníliás cukor2 tojássárgájalekvár összeraknivaníliás cukor beszórniÍgy készült:A lisztet előbb elmorzsoltam a zsírral és margarinnal, majd hozzáadtam a többi belevalót, és összegyúrtam.
Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam a tésztát, a nagy pogácsaszaggatóval korongokat vágtam belőle. Felének a közepét is kiszúrtam, ezúttal kis virágformával.Tepsibe rakosgattam- sütőpapírral béleltbe-, s 180 fokon világosra sütöttem. Hamar sülnek, figyelni kell, épp csak míg kezd a széle pirulni, addig hagyjuk benn.Mikor kihűlt, egy teli és egy lyukas korongot tetszés szerinti lekvárral összerakunk.Általában kétféle lekvárral szoktam összerakni, hogy legyen ilyen is, olyan is. Talán sárgabarackkal a legfinomabb, de meggy, málna, szilva mind mehet bele. Illetve amit szeretünk, vagy ami van.