Sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell

  • 2018.07.20.
  • 1

Ha megkérdezem a családot, mi a kedvenc ételük, szerintem kapásból a rántott húst fogják mondani. Ha a kedvükbe akarok járni, azzal mindig sikerül. Anyósom viszonylag gyakran süt, s mindig mi is kapunk belőle. De a gyerekek már az illatára ledugják az orrukat, s mennek udvarolni Mamának. Nálunk sem készül azért ritkán, s szinte mindig csirkemellből. Hol csak simán, hol szezámmagos panírban, hol sütőben- hogy kevésbé legyen egészségtelen-, hol krumplis bundában- ezúttal töltve. Sonkaszeletekkel és sajttal.Hozzávalók:2 csirkemellsó, bors, paprika keverékesonkaszeleteksajtdarabok (trappista vagy tetszés szerinti)3 tojásliszt, zsemlemorzsaolaj a sütéshezÍgy készült:A csirkemelleket kifiléztem, lapjában szeletekre vágtam. Mérettől függően 1 fél csirkemellet 2-3 szeletre. Kicsit kipotyoltam- klopfoltam- őket, majd beszórtam mindkét felüket só-bors-paprika keverékével. Mindegyikre tettem 1-1 sonkaszeletet és sajtdarabot. Kettéhajtottam, lisztbe, csipet sóval felvert tojásba és zsemlemorzsába mártottam őket.Bő olajban, kis lángon mindkét felüket világosra sütöttem.A kisebb húsdarabokat, amiket nem lehetett tölteni, csak simán bepaníroztam és úgy sültek meg. Az is elfogyott!

Címkék

Sajt Főétel Hús Sonka