Gesztenyés kifli

  • 2018.01.15.
  • 3

Karácsonyra terveztem gesztenyéset is sütni, de szerencsére nem volt már rá időm, így sem bírtuk megenni a sok sütit. Mostanában azon vagyok, hogy a mélyhűtő tartalmát használjam fel sütés-főzés során. Tegnap a gesztenyét is kivettem, s mivel úgyis kiflit terveztem sütni, hát ezzel töltöttem. Még nem készült nálunk gesztenyés kifli, de így is finom. De még mindig a lekváros a legeslegjobb! :-)Hozzávalók:A tésztához:60 dkg liszt30 dkg margarincsipet só2 evőkanál cukor1 dkg élesztő0,5 dl tej1 tojás2-3 evőkanál tejfölA töltelékhez:25 dkg natúr gesztenyemassza3 evőkanál cukor2 csomag vaníliás cukor2-3 evőkanál tejszínÍgy készült:A lisztet, sót, cukrot tálba tettem, elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam az összemorzsolt élesztőt, a tejet, tojást, kevés tejfölt. Gyúrni kezdtem, s közben még annyi tejfölt tettem hozzá, hogy könnyen gyúrható, sima tésztát kapjak.A tésztát 1 órányit pihenni hagytam.A gesztenyemasszát elkevertem a cukorral és vaníliás cukorral, közben annyi tejszínt adtam hozzá, hogy kenhető masszát kapjak.A tésztát 8 részre osztottam. Mindegyiket gombóccá hengergettem, majd sorra kerek lappá nyújtottam. Ketté, majd négybe vágtam, ezeket is feleztem. Így minden gombócból 8 kifli lett. Kevés gesztenyemasszát tettem minden tésztadarabra, felsodortam, meghajlítottam, tepsibe pakoltam.180 fokon világosra sütöttem.Egy részére szórtam porcukrot, bár anélkül is elég édesnek találtam.Az utolsó tésztagombócnál elfogyott a gesztenye, így azokba baracklekvár került. De dióval vagy mákkal is tölthető. Finom, puha kiflik lettek. Kicsit túl is sütöttem, egy árnyalattal világosabban még puhább lenne. De a jelek szerint így sem fog a nyakunkon maradni! :-)

Címkék

Gesztenye Kifli