Diós-lekváros kifli

  • 2018.01.03.
  • 5

Mióta Leányzó hókiflirajongó, minden karácsonyra készül, így vagy úgy. Most is készült kiflike, bár másmilyen, de ráfogtuk, hogy ez az idei hókifli. Sikere mindenképpen legalább akkora volt! :-) Tényleg finom lett, frissen pihe-puha. Rá is jártak rendesen. A kóstoló óta nem is ettem belőle, de feltételezem, még mindig ehető. :-)Hozzávalók:A tésztához:1 dl tej1 evőkanál cukor3 dkg élesztő60 dkg lisztcsipet só2 evőkanál porcukor25 dkg zsír3 tojássárga1 evőkanál ecet2 evőkanál tejfölA töltelékhez:10 dkg darált diókis üveg sárgabaracklekvár2 csomag vaníliás cukor+ vaníliás porcukor beszórniÍgy készült:A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt s hagytam felfutni.Közben a lisztet, sót elvegyítettem a porcukorral s elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a sárgákat, ecetet, élesztős tejet s összegyúrtam annyi tejföllel, hogy könnyű, puha tésztát kapjak.
Egy órányi pihentetés után 8 gombócra osztottam a tésztát.A töltelékhez valókat összekevertem.Mindegyik gombócot vékony, kerek lappá nyújtottam, 8-ba vágtam, megtöltöttem, feltekertem.Tepsibe pakoltam, s 180 fokon világosra sütöttem. Még melegen porcukorba forgattam.