Sajtos rúd
- 2017.12.15.
- 9
Ki tudja, hányadik már a blogon! De viszonylag gyakran sütök, mert szeretem őket, s nem térek vissza a régi receptekért, mindig valami más készül. Sokszor nem is keresek hozzá receptet- most sem. Csak úgy összedobtam ebből-abból -azért már nagyjából tudom, mitől lesz finoman ropogós, ahogy szeretem-, gyúrom-nyújtom-sütöm-kóstolom. Ez utóbbit sűrűn. :DHozzávalók:70 dkg liszt25 dkg reszelt sajt25 dkg margarin12 dkg zsír1,5 teáskanál só
2 tojás4 evőkanál görög joghurta tetejére felvert tojás és lenmagÍgy készült:A lisztet, sót (egy púpozott teáskanál és egy csapott) elvegyítettem. A zsírral, margarinnal, reszelt sajttal elmorzsoltam, majd összegyúrtam a tojásokkal és joghurttal. Kemény, de gyúrható tésztát kell kapnunk.Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát, lekentem felvert tojással, beszórtam lenmaggal (egy része világos lenmag), derelyemetszővel csíkokra vágtam.Tepsibe pakoltam, 180 fokon pirosra sütöttem.Még van belőle néhány darab, egy hét után is jó ropogós, élvezhető,