Diós süti

  • 2017.12.19.
  • 6

Elmúlt hétvégén úgy alakult, hogy mindenki elérhető távolságban volt a családból: Gergő is hazajött, távol dolgozó Húgom is itthon töltötte a szabadságát, így egy hétvégére összeültünk. Nálunk. Jó volt, mint ahogy mindig az, mikor nagy ritkán mind együtt lehetünk. Én sütöttem sütit, többfélét, egy nagy fazék babgulyás kíséretében, de a testvéreim is hoztak mindenfélét, így finomságokban nem szenvedtünk hiányt. Beszédtémában sem. :-)Egyik süti ez a diós volt:Hozzávalók:A tésztához:4 tojás20 dkg cukor1 csomag sütőpor1 csomag vaníliás cukor30 dkg liszt10 dkg darált dió20 dkg margarin1,5 dl tejA krémhez:2 csomag vaníliás pudingpor2 csomag vaníliás cukor6 dl tej25 dkg vaj5 evőkanál cukor5 evőkanál darált dióA tetejére: 3-4 evőkanál darált dióÍgy készült:A tésztához a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral elkevertem, majd hozzáadtam a lisztet, sütőport, diót, mikróban megolvasztott margarint, elkevertem, majd több részletben belekevertem a tejet.A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, elegyengettem s 180 fokon tűpróbáig sütöttem.Közben a krémhez a pudingporokat simára kevertem kevés tejjel, majd a többi tej és vaníliás cukor hozzáadásával sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben sűrűn átkevertem.A vajat a cukorral elkevertem, majd hozzákanalaztam a kihűlt pudingot. Habosra kevertem. Végül belekerült a darált dió is, púpos evőkanalakkal mérve.
A kihűlt lapra kentem a krémet, a tetejét pedig beterítettem darált dióval, amit kissé rá is nyomkodtam.
Akár azonnal is szeletelhető.Nem a legbabrásabb süti, de attól még finom. :-) A lapot hamar ki lehet kavarni, a krém kavarása kissé időigényesebb. Persze lehet géppel is, akkor közben lehet mondjuk mosogatni, de ritkán veszem elő a szuper masinámat (tavaly kaptam karácsonyra, akkor jó szolgálatot tett). Ha csak egy sütire kell krémet kavarni, kézzel esek neki. Közben tudom pihentetni a lábaimat! :-)