Diós süti tejszínhabbal

  • 2017.11.04.
  • 6

Tortához vásároltam a tejszínt, de a torta nem készült el. Lett belőle egy egyszerű süti: kevert diós tészta, közte vastag tejszínhabréteg. Nem is emlékszem, mikor sütöttem utoljára piskótát... Ezek a kevertek is jó puhák, no meg nem kell külön kavargatni a fehérjét és a sárgáját. Idő- és edénytakarékos. :-)Hozzávalók:25 dkg cukor4 tojás1,5 dl olaj30 dkg liszt1 csomag sütőpor10 dkg darált dió1 csomag vaníliás cukor2 dl tejA töltelékhez:5 dl tejszín2 csomag habfixáló3 evőkanál cukor
A tetejére:10 dkg csokoládé5 dkg vajÍgy készült:A tojásokat és a cukrot alaposan elkevertem, majd az olajjal is elvegyítettem. Beleborítottam a lisztet, sütőport, diót, vaníliát, fele tejet. Elkevertem, majd a többi tejjel simára kevertem.Sütőpírral bélelt tepsibe simítottam.180 fokon tűpróbáig sütöttem.Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágtam.A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem, megtöltöttem vele sütit.A tetejét a gőz fölött vajjal felolvasztott csokival vontam be.A csoki dermedése után szeleteltem. Azért óvatosan, mert a hab szívesen kibuggyant volna kétoldalt. De éles késsel sikerült ezt megúszni.