Sajtos keksz

  • 2017.10.29.
  • 2

Édes süti még volt maradék lekváros kifli, meg Anyósom is hozott az általa sütöttből, így csak sósat sütöttem mára. Valami jó roppanós rágcsálni valóra fájt a fogam, így a hűtőben meglapuló sajt sorsa is megpecsételődött. Ilyen véget ért:Hozzávalók:60 dkg liszt1,5 teáskanál só15 dkg margarin15 dkg zsír2 tojássárga2 evőkanál tejföl20+10 dkg reszelt sajtÍgy készült:A lisztet a sóval elvegyítettem, majd elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. 20 dkg reszelt sajt, a tojássárgák és tejföl hozzáadásával kemény tésztát gyúrtam belőle.Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, korongokat szaggattam belőle, tepsibe pakoltam. Megszórtam reszelt sajttal.180 fokos sütőben világosra sütöttem őket.Finoman ropogósak lettek. Akár sokáig is elállna, ha maradna belőle. A hozzá felhasznált sajt kemény, lyukas volt, nem emlékszem a nevére. De mindegy is, bármilyen reszelésre alkalmas
sajttal finom lehet. A tejföl mennyiségét lehet emelni, ha nem állna össze a tészta. Nekem elegendő volt két púpozott evőkanállal, némi győzködésre összeállt a tészta. Mivel nincs benne semmi fújtató, nem nőnek meg, így a tepsibe lehet egész
közel pakolni egymáshoz. Három nagy tepsivel lett a 60 dkg lisztből, tehát elég kiadós. Megyek is pár darabért, billentyűzgetés közben elrágcsálom! :-)