Kekszszalámi őzgerincben

  • 2017.07.09.
  • 3

Az örök kedvenc. Mégis ritkán készül. De nagy melegek idején (persze nem csak) elő lehet kapni, mert nem kell miatta bekapcsolni a sütőt, 31 fokot teremtve a konyhában. :-)Hozzávalók:3 dl tej25 dkg vaj30 dkg porcukor1 rumaroma3 evőkanál kakaó50 dkg darált keksz25 dkg darabolt keksz10 dkg mazsolaÍgy készült:A tejet, vajat, cukrot kis lángon addig melegítettem, míg a vaj és cukor felolvad.Beleborítottam a kekszeket, kakaót, rumaromát, alaposan összevegyítettem.Két őzgerincformát kibéleltem fóliával, elosztottam bennük a kekszes masszát. Lenyomkodtam, beborítottam a fóliával, s hűtőben dermesztettem.Másnap, kiborítva a formából, szépen lehetett szeletelni.Nővéremék voltak nálunk, akkor készült, másik sütivel együtt. De valahogy ennek volt nagyobb sikere! :-)