Cifra linzer

  • 2017.04.10.
  • 4

A linzer "hétköznapi" hétvégére vagy akár ünnepekre is tökéletes. Szeretjük. Ez most egy tojásos változat, teszteltem így is, s olyan jól sikerült, hogy már el is határoztam, húsvétra is készül egy adag belőle, egy másik meg csokival bevonva,
így linzer is lesz, isler is egy tésztából. Az apró süti meg le is van tudva. Igaz, hogy nem a leggyorsabb süti, de húsvét előtt lesz egész 3 napom készülődni. Annyi mindent szeretnék csinálni ebben a három napban, hogy egy hét is kevés lenne...Hozzávalók:50 dkg liszt1 teáskanál sütőpor18 dkg porcukor25 dkg margarin2 kisebb citrom lereszelt héja1 egész tojás+1 sárgája1 tojásfehérje, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál darált dió a tetejérelekvár összerakniÍgy készült:A lisztet, cukrot, sütőport elmorzsoltam a margarinnal, majd összegyúrtam a citromhéjjal és tojásokkal. Pici lisztet még gyúrtam hozzá, mert enyhén lágy-ragacsosnak találtam.15-20 perc pihentetés után 2 részre osztottam. Felét közepes pogácsaszaggatóval kiszaggattam, a másik felét ki is lyukasztottam. A lyukasakat lekentem az enyhén felvert tojásfehérjével és a cukor-dió keverékébe mártottam, így sütöttem őket ki.175 fokon, világosra sütöttem a korongokat.Kihűlés után felét baracklekvárral, másik felét eperrel ragasztottam össze. Természetesen egy egész korongra került egy lyukas, diós tetejű. Mindkét lekvárral finom volt. Másmilyent is lehet használni, ízlés szerint. Málna- vagy ribizlilekvárral is finom lehet.Másnapra a lekvártól jól átpuhul a süti.Előre is meg lehet sütni, s fogyasztás előtt egy nappal összerakni.