Mézes-diós sütőtökös szelet

  • 2016.10.24.
  • 4

Így legalább elfogy a sütőtök. Én ettem belőle egyedül. Fiam is megkóstolta biztatásomra, s fintorogva jegyezte meg, hogy nem is olyan rossz. De a kóstolásnál tovább nem jutott. :-) Épp sütni kellett másnapi nevezetes napjára suliba vinni, hát egyikbe belecsempésztem az előző nap sütőben megsütött tököt. A másik túrós lett. s hát nem mégis a tökösnek lett nagyobb sikere? S nem is a csoki volt a siker oka, mert még a máz előtti kóstolás során ezt minősített finomabbnak Gergő.Hozzávalók:40 dkg sütőtökpüré10 dkg cukor4 evőkanál méz2 nagy tojás1 dl olaj1 dl tej40 dkg liszt1 csomag sütőpor1 nagy csipet szódabikarbóna10 dkg mazsola10 dkg darált dió10 dkg étcsokoládé + 3 dkg vajÍgy készült:Az előző nap megsütött sütőtököt villával alaposan összetörtem. Hozzáadtam a cukrot, mézet, tojásokat, elkevertem. Belekevertem előbb az olajat, majd a tejet, ezt követően a lisztet együtt a sütőporral és szódabikarbónával, végül a darált diót és mazsolát.
Miután alaposan összekevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, elsimítottam a masszát.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.Mikor kihűlt, a gőz fölött vajjal felolvasztott csokival bevontam. Dermedés után szeleteltem.