Lekváros túrós-rácsos süti

  • 2016.10.27.
  • 9

Lekvárosan terveztem én a túrós sütit, csakhogy az alsó lapra, a túró alá szerettem volna kenni belőle. Mikor már beleborítottam a tölteléket a tepsibe, észbe kaptam ugyan, de késő volt. Na ezért került a tetejére, a rács közé. Így még mutatósabb is lett, s nem kevésbé finom.Hozzávalók:A tésztához:35 dkg liszt14 dkg zsír10 dkg cukorcsipet só1 csomag sütőpor2 tojássárga2 evőkanál tejfölA töltelékhez:50 dkg túró20 dkg cukor2 tojás + 2 fehérje2 dl tejföl1 citrom leve+ sárgabaracklekvárÍgy készült:A tésztához a lisztet, sót, cukrot, sütőport elmorzsoltam a zsírral, majd a tojássárgák és tejföl hozzáadásával összegyúrtam.
A töltelékhez a túrót villával áttörtem. Elkevertem a cukorral, sárgákkal, citromlével, tejföllel.A fehérjéket -mind a négyet- kemény habbá vertem, a túrós masszához kevertem.A tésztát két részre osztottam. A nagyobbat tepsi méretűre nyújtottam -28×34 cm-es- , kibéleltem vele a tepsit. Ráborítottam a túrótölteléket, majd a maradék tésztából berácsoztam.A rácsok közé 1-1 teáskanál baracklekvárt tettem.180 fokos sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a tetején szépen megpirult a tészta.A túrós sütik önmagukban is finomak, de én nagyon szeretem baracklekvárral társítva is. Vagy valamilyen gyümölccsel. Mondjuk meggyel.