Tarka szilvás pite

  • 2016.09.04.
  • 7

A héten Férjem hozott nekem egy láda szilvát. Én kértem, mert szerettem volna szilvalekvárt főzni, a kedvencemet, mert a tavalyi elfogyott. Mivel elkezdődtek a dolgos hétköznapok, az időm szűkebbre lett szabva, de azért a lekvárt megfőztem. Ráment a délutánom, estém, de lett egy újabb évre való belőle. Egy kilónyit a szilvából betettem a hűtőbe azzal a céllal, hogy hétvégére sütök belőle valamit. Úgy lett.Ilyen lett:Hozzávalók:2 dl-es bögrével mérve:3 nagy tojás1 bögre cukor2 teáskanál vaníliás cukor1 bögre olaj3 bögre liszt1 csomag sütőpor1 bögre tejföl0,5 bögre tej2 evőkanál kakaó + 2 evőkanál tejszilva1-1 maréknyi darált dió és cukor1 mokkáskanál fahéjÍgy készült:A szilvát megmostam, feleztem, kimagoztam.A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral elkevertem. Hozzáadtam a lisztet, sütőport, olajat, tejfölt, tejet és alaposan elkevertem.A tepsit sütőpapírral béleltem, a massza háromnegyed részét beleborítottam. A többibe elkevertem a kakaót és kicsi tejet, s a tepsiben lévő masszára kanalaztam.
Elsimítottam, a tetejét kiraktam a felezett szilvákkal.A tetejére szórtam a dió-cukor-fahéj keveréket.180 fokos sütőbe tettem, tűpróbáig sütöttem.A tetejét olyan sűrűn pakoltam tele szilvával, hogy szegény tészta nem tudott érvényesülni. Legalábbis erre fogom, hogy kicsit tömör lett, főleg a kakaós rész, pedig az ilyen kevert tészta mindig felnő és pihe-puha lesz. Most kicsit harapósabb, de ettől eltekintve nagyon finom lett.