Szilvás pite

  • 2016.08.24.
  • 3

Mióta hazajöttünk a nyaralásból, szinte csak befőzök. Azért néhány süti is készült, a kedvencemet mutatom is:Hozzávalók:45 dkg liszt1 csomag sütőporcsipet só10 dkg cukor20 dkg zsír2 tojás1-2 evőkanál tejföl1,2 kg szilva6 evőkanál cukor3 evőkanál gríz1 mokkáskanál fahéjporcukor beszórniÍgy készült:A lisztet, sót, sütőport, cukrot tálba mértem, elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a tojásokat, s előbb kevés tejfölt, majd még annyit, hogy jól gyúrható tésztát kapjak.
A szilvát megmostam, feleztem, kimagoztam. Elkevertem a cukorral, grízzel, fahéjjal.A tésztát két részre osztottam, felét kinyújtottam, kibéleltem vele a tepsi alját. Kiraktam a szilvával, a tészta másik felével befedtem.
Villával megszurkáltam a tetejét.180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a tészta világosbarna színt kapott.Kihűlés után porcukorral szórtam, szeleteltem.Nagyon szerettem, szerintem vetekszik az almás pitével.
A nyaralásról röviden: már megint Székelyföldön kötöttünk ki, bár eredetileg egész más volt az úti cél. Nem bántuk meg, dehogyis. Sőt, rövidnek bizonyult a 10 nap. Jártunk már számtalanszor látott s számunkra új helyeken is. Egyszerűen nem lehet megunni! :-) Azért "néhány" fotót is mutatok:Madarasi-HargitaSzökő-vízesésGyilkos-tóBékási-szorosZetelaki víztározó

Címkék

Pite