Málnás túrós szelet

  • 2016.07.07.
  • 3

Legalább három hete készült, a málnaszezon legelején. Nálunk már igencsak az utolsó szemek érnek, de azért maréknyit még lehetne szedni. Hátha máshol még akad, vagy ha nem, más gyümölccsel, mondjuk meggyel vagy sárgabarackkal is nagyon finom lehet.
Hozzávalók:A tésztához:45 dkg liszt1 csomag sütőporcsipet só15 dkg cukor25 dkg margarin3 tojássárga1 evőkanál tejfölA töltelékhez:50 dkg túró3 dl tejföl20 dkg cukor3 evőkanál gríz3 tojásfehérjecsipet só1 teáskanál vaníliás cukor23-30 dkg málnaÍgy készült:A tésztához a lisztet, sót, sütőport, cukrot tálba tettem, elmorzsoltam a margarinnal.Hozzáadtam a sárgákat és a tejfölt, összegyúrtam. Szükség esetén lehet még tenni hozzá tejfölt, a lényeg, hogy rugalmas, könnyen gyúrható tésztát kapjunk.Letakarva pihenni tettem, úgy egy órányit.Közben elkészítettem a tölteléket: a túrót villával áttörtem, hozzáadtam
tejfölt, cukrot, grízt, vaníliás cukrot, összekevertem. A fehérjéket a csipet sóval felvertem, a túróhoz kevertem.A tésztát két részre osztottam, mindkettőt tepsi méretűre nyújtottam.Az egyiket tepsibe tettem, (28×34 cm méretű), ráborítottam a túrót, ezen elosztottam a málnát, majd befedtem a másik lappal.180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje szép világosra pirult.Kihűlés után szeleteltem, porcukorral szórtam.Finom lett, a tészta jó omlós volt, a túrótöltelék sem hazudtolta meg önmagát, a málna meg kimondottan jót tett neki. Szerettem, másmilyen gyümölccsel is el fogom készíteni.