Bögrés mákos ribizlivel

  • 2016.07.03.
  • 7

A levendulás keksz mellett csak valami gyorsan elkészülő kevertre maradt energiám a nagy melegben. Ebbe is került kis kertünk terméséből: egy bögrényi ribizli.Jók ezek a gyorsan elkészülő kevertek, bár nem jelentenek kihívást, de előnyük is van bőven: időtakarékos, nem kell hozzá mérleg, sokféleképpen variálható, és még finomak is.Hozzávalók, teásbögrével mérve:2 bögre liszt1 bögre darált mák1 csomag sütőporcsipet só1 teáskanál vaníliás cukor1 bögre cukor0,5 bögre olaj1 bögre tej3 tojás1 bögre ribizliÍgy készült:A tojásokat a cukorral elkevertem, aztán az olajjal. Hozzákevertem a lisztet, sütőport, mákot, sót, vaníliás cukrot, tejet. Simára kavartam.Sütőpapírral bélelt tepsibe (28 × 32 cm-es) simítottam, rászórtam a megmosott és száráról leszedett ribizlit.180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.Puha, édes, a ribizlitől savanykás süti lett. Meg persze mákos is, amit sikerült megkedveltetni a családdal! :-)

Címkék

Mák Kevert Sütik