Sajtos rudak

  • 2016.06.05.
  • 2

A gyengéim a sós rágcsálnivalók, főleg, ha sajtosak és jó ropogósak. Már eltelt néhány hét, hogy utoljára sütöttem- egész pontosan három, Leányzó konfirmálására is készült nagy adag belőle-, így már hiányát éreztem. Tegnap délután gyúrtam egy adagra valót belőle, hogy legyen mire rájárjak.Hozzávalók:50 dkg liszt1,5 teáskanál só25 dkg margarin25 dkg reszelt trappista sajt2 tojássárga2 evőkanál tejfölÍgy készült:A lisztet, sót (púpozottan mérve az egész teáskanállal) elmorzsoltam a margarinnal. majd hozzáadtam a reszelt sajtot, tojássárgákat és két púpozott evőkanál tejfölt. Ha nem állna össze, kerülhet még bele tejföl.A tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam s tepsibe pakolgattam.180 fokos sütőben sárgára sütöttem őket.Legközelebb zsírral készítem, vagy legalábbis egy részét a margarinnak zsírral helyettesítem, mert azzal még omlósabb lenne. Csak most nem gondolkodtam előre s éppen nem volt itthon. De így is finom, most is épp azt rágcsálom! :-)
A tetejére lehet szórni magokat, persze miután lekentük tojással; nem rontaná el, most azonban "csurin" hagytam.

Címkék

Sajt Sós Sütik