Mézes banánkenyér

  • 2016.02.28.
  • 2

Hiába az elhatározás, hogy nem veszek több receptes lapot, rendszeresen elcsábulok. A legutóbbi szerzeményt lapozgatva Fiam rábökött egy receptre, s kérdezte is: "Anya, süthetek ilyet?" Megnéztük a hozzávalókat, volt otthon minden, ezért hagytam, hadd élvezkedjen. Persze nekem is kijutott belőle, mert képes eltévedni a konyhában. Azaz segítettem neki előkeresni a belevalókat. Kis irányítással és segítséggel finom süti került ki a keze alól. :-)Hozzávalók:17 dkg vaj10 dkg barna cukor2-3 evőkanál méznagy csipet fahéjfél csomag sütőpor2 banán
2 tojás25 dkg liszt10 dkg darált dió10 dkg kandírozott narancshéj (nekünk 5 dkg házi, zörgősre száradt, megőrölve)Így készül:A banánt villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, mézet, s alaposan elkeverjük. A többi hozzávalót is beleforgatjuk, jól összekeverjük.Sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába borítjuk-simítjuk a masszát.180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Elég hosszasan sült, a teteje kicsit meg is pirult, mire a belseje már nem ragadt.(Recept forrása: Meglepetés konyha rejtvény, 2016./1.)Nem most volt, hogy az utolsó bejegyzést írtam. Ezt is félig megírtam korábban, több, mint egy hete, azóta sem volt időm folytatni. Végre legalább egy szabad hétvégém is lett, amit igyekeztem kihasználni az elhanyagolt tennivalók bepótlására, így a blogra megint csak este jutott időm. A pihenés az még várat magára...