Almás-diós süti

  • 2015.09.20.
  • 2

Tegnap szülinapra voltunk hivatalosak. Olyan nincs, hogy mi süti nélkül állítsunk be, de valahogy nem jött össze rá az idő. Végül egy gyors kevertre csak mesterkéltem egy keveset, de kihűlni már nem volt ideje, így a receptben szereplő csokimáz lemaradt róla. Anélkül is finom volt. Egy részét elvittük, a többi itthon maradt, s míg várt ma a család az ebédre -az is jó későre készült el-, ezzel csillapították az éhségüket.Hozzávalók:4 tojás20 dkg cukor1 teáskanál vaníliás cukor1 csapott mokkáskanál fahéj15 dkg margarin15 dkg darált dió1 citrom lereszelt héja és leve4 közepes alma lereszelve1 csomag sütőpor30 dkg lisztÍgy készült:A tojásokat a cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a mikróban felolvasztott margarint. A citrom héját belereszeltem, a levét kicsavartam. Az almákat megmostam, héjastul lereszeltem. Beleborítottam a masszába, ráöntöttem a citromlevet, majd elkevertem. Belekerült a dió és a sütőporral elkevert liszt. Alaposan összekevertem, majd tepsibe simítottam a masszát. (28×32 cm a tepsi mérete.)180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a teteje szépen megpirult. De azért a biztonság kedvéért tűpróbát is végeztem.Finom, almás keverthez képest laza szerkezetű süti lett belőle. A receptet Anyósom gyűjteményében találtam mesealmás néven, de kissé megvariáltam az eredetit, leginkább a hozzávalók mennyiségének növelése által. De volt, amit kihagytam - a mazsolát, mert tudom, hogy vendéglátónk nem szereti-, s fahéj meg margarin nem szerepelt eredetileg benne, de szükségesnek tartottam mindkettőt.