Grízlepény

  • 2015.08.25.
  • 1

Aki szereti a tejbegrízt, ezt is fogja. Míg a gyerkőcök kisebbek voltak, gyakran főztem nekik tejbegrízt, mert azt legalább szerették. Most már megesznek szinte mindent, így egyre ritkábban készül. Pedig néha még én is megkívánom! :-)Ezt a receptet
itt
találtam, le is csaptam rá, mert éppen tejbegríz-ehetnékem volt.Hozzávalók:1 l tej7 evőkanál grízcsipet só10 dkg vaj6 evőkanál porcukor1 evőkanál vaníliás cukor1 nagy evőkanál tejföl4 tojásporcukor vagy lekvár a tálaláshozÍgy készült:A tejből a csipet sóval és grízzel tejbegrízt főztem. Még azon forrón elkevertem benne a vajat. Hűlni hagytam.A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat habosra kevertem a cukorral és vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá vertem.A langyos tejbegrízbe belekevertem a cukros sárgákat, tejfölt, és végül óvatos mozdulatokkal a felvert habot.Papírral bélelt tepsibe simítottam a masszát.180 fokon addig sütöttem, míg a teteje megpirult.Hagytam kihűlni, utána szeleteltem. Kevés porcukrot szórtam rá, de nekem lekvárral jobban ízlett. A tejbegrízt is mindig azzal eszem, talán eperlekvárral a legfinomabb.

Címkék

Gríz