Citromos-gyömbéres keksz

  • 2015.06.23.
  • 5

Van már pöfeteg keksz recept a blogon,
itt, de ez merőben más. Nem csak hogy sokkal kakaósabb, de citromos és gyömbéres ízesítésű. A citrom és a kakaó nem újság, de a gyömbér érdekes ízvilágot kölcsönzött neki. Nem jutottam hozzá friss gyömbérhez, így őröltet használtam, de frissel lenne az igazi. Na majd legközelebb. :-)Hozzávalók:30 dkg liszt20 dkg porcukor12 dkg kakaócsipet só1 csomag sütőporcsapott mokkáskanál gyömbérpor1 citrom lereszelt héja12,5 dkg margarin4 nagy tojásporcukor beforgatniÍgy készült:A száraz hozzávalókat, fűszereket tálba tettem, összemorzsoltam a margarinnal. Hozzáütöttem a tojásokat, majd összegyúrtam. Jól gyúrható, de nem túl kemény masszát kaptam.3-4 órára hűtőbe tettem.Kivéve kisebb diónyi gombócokat hengergettem belőle, porcukorba forgattam mindegyiket. Nem túl közel egymáshoz tepsibe rakosgattam.180 fokon 15 percig sütöttem. Addig, amíg a tetejét megnyomva kemény volt. Sülés közben szépen kirepedeztek.(Recept forrása: Receptözön, 2013/6.)A recept nem írt cukrot a sütibe. Szerintem kifelejtették, a sok kakaót a külsején lévő porcukor csupán nem édesítené meg. Én ezért tettem a tésztába is cukrot, de kellett is. Finom és mutatós süti. A nyaralásra készítendő sütik listáján is rajta van! :-)