Ropogós rudak

  • 2013.08.08.
  • 8

Odavagyok a sós ropogtatni valókért, éppen ezért önző módon ilyet terveztem vinni
Hankka partijára. Amiről hagytam magam szépen lemaradni.De azért közzéteszem a receptjét, mert igazán finom!Hozzávalók:70 dkg liszt50 dkg margarin2 teáskanál só1 csomag sütőpor3 tojássárga5-5 dkg mák és szezámmag30 dkg reszelt trappista sajt2-3 evőkanál tejfölÍgy készült:Előbb a lisztet, sót, sütőport elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam a sajtot, magokat, tojások sárgáját, 1 evőkanál tejfölt, s összegyúrtam. Még annyi tejfölt adtam hozzá, hogy összeálljon a tészta. Kicsit sikerült ellágyítanom- túladagoltam a tejfölt-, ezért még kevés lisztet gyúrtam bele.2-3 óra pihentetést követően kinyújtottam, derelyemetszővel felvágtam, tepsibe pakoltam, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.Napok múlva is jó ropogós volt. Azért volt belőle napokig, mert nagyjából csak én jártam rá. A többiek az édeset részesítették előnybe. A nyaralásra is sütök belőle egy adagot, ezúttal lenmagot is teszek bele. S azt sem bánom, ha csak én fogok enni belőle:-)

Címkék

Sajt Mák Sós Sütik