Kakaós-kókuszos tallér

  • 2015.03.03.
  • 1

A kakaópor és a kókusz tökéletes párost alkot, és ezt a tallért hihetetlenül finommá teszi. Könnyen elkészíthető aprósütemény. Kezdő háziasszonyok! Hajrá! Tuti biztos a siker!
Kakaós-kókuszos tallérHozzávalók 30 darabhoz:10 dkg margarin, 0,5 dl napraforgóolaj, 3 dkg barna cukor, 0,5 kávéskanál vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 15 dkg tönkölybúza fehérlisztA margarint, az olajat és a cukrot addig keverem egy tálban, amíg fehér, habos nem lesz.
A vaníliás cukrot, a kókuszt, a kakaóport, a szódabikarbónát és a lisztet egy másik tálban összekeverem.A lisztes keveréket a cukros-olajos margarinhoz adom, majd tésztává gyúrom.
A tésztát két részre osztom és rudakat formálok belőle. A rudakat 15-15 részre osztom és egyforma golyókat gömbölyítek a tészta darabokból.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire helyezem.
Kakaós-kókuszos tallérEzt követően villával kissé lelapítom.
Kakaós-kókuszos tallér150 fokra előmelegített sütő, középső rácsán 12-15 percig sütöm. Még melegen rácsra szedem és hűlni hagyom.

Címkék

Kakaó Kókusz