Vánkosfánk

  • 2015.02.08.
  • 3

Bőven a farsangi szezonban járunk, nem hiányozhat asztalról a fánk. Ez egy könnyen elkészíthető recept és sütés után a fánkok olyanok lesznek mint dédanyáink vánkosai, párnái.
VánkosfánkHozzávalók:
20 dkg tejföl, 2 tojás, 35 dkg tönkölybúza fehérliszt, 3 kávéskanál barna cukor, 0,5 mokkáskanál só, 2,5 dkg olvasztott vaj, olaj a sütéshez.
A tejfölt a tojással, sóval, cukorral összekeverem. Hozzáadom a lisztet és rugalmas tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom.
1. Olvasztott vajjal megkenem.2-5. Hajtogatom a tésztát, mint ha leveles tésztát készítenék.
Újból kinyújtom, olvasztott vajjal megkenem és hajtogatom a tésztát.
Ezt a műveletsort még egyszer megismétlem.
Végül 3-4 mm vastagra kinyújtom a tésztát és téglalapokra vágom fel. Bő forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütöm. A vánkosfánkokat papírral bélelt tányérra szedem. Tálalás előtt porcukorral megszórom és
Ribizli lekvárral
kínálom.

Címkék

Tejföl Fánk