Kókuszkrémes piskótatekercs

  • 2017.07.11.
  • 3

Habos, könnyű piskótatekercs, ami glutén- és cukormentes. Kókuszfüggőknek kötelező :-)

Hozzávalók 1 tekercshez:A piskótához:5 db tojás2 evőkanál kókuszreszelék2 evőkanál rizsliszt3 evőkanál eritrit1 csipet sóA krémhez:25 dkg mascarpone10 dkg kókuszreszelék10 dkg eritrit150 ml habtejszínfél vaníliarúd kikapart magjaElkészítés:A tojásokat kemény habbá verjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk az eritritet, a lisztet és a kókuszreszeléket, tovább verjük a habot. Gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, eloszlatjuk rajta a masszát és előmelegített sütőben 170 C fokon 10-12 percig sütjük.Egy tiszta konyharuha segítségével még melegen feltekerjük a piskótát, kihűtjük. Közbe felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a krém többi hozzávalóit. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém 2/3-ad részével. A hosszabbik végétől indulva feltekerjük.
A maradék krémmel megkenjük kívülről is. Díszíthetjük kókusz chipssel, kókuszreszelék, bármilyen ehető gyönggyel.