Avokádókrémes linguine fűszeres csirkével

  • 2017.07.11.
  • 4

Egészséges és finom ebéd 15 perc alatt. Ízesíthetjük még a krémet csonthéjasokkal pl. fenyőmaggal, dióval vagy mandulával is. Fontos, hogy az avokádó érett legyen, attól lesz kellemesen krémes állagú.
Hozzávalók 2 személyre:25 dkg száraz tésztaA krémhez:2 db érett avokádó1 gerezd fokhagyma50 g reszelt parmezán40 ml olívaolaj1 csipet sóA csirkéhez:25 dkg csirkemellfilé2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék1 evőkanál olívaolajElkészítés:A tésztát a szokásos módon kifőzzük. A tészta leszűrésekor 2 evőkanálnyit tegyünk félre a főzővízből. Közben elkészítjük a krémet. Robotgépbe rakjuk a hozzávalókat és 3 perc alatt krémesre turmixoljuk.
A csirkemellfilé mindkét oldalát fűszerezzük, és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük. Oldalanként kb.2-3 perc.Az avokádós krémet összeforgatjuk a kifőtt tésztával és a félretett főzővízzel, majd a fűszeres csirkével melegen tálaljuk.