Parmezános tökfasírt polentával

  • 2017.06.13.
  • 2

Egy könnyű, nyárias, sajtos tök étel, ha már unjuk a húsból készült fasírtokat. Bármilyen más körettel, rizzsel, burgonyával, salátával is fogyasztható, de polentával igazi különlegesség.Hozzávalók 2 személyre:350 g főzőtök
100 g parmezán sajt 1 db tojás2 szál újhagyma

1 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál búzakorpa

2 gerezd fokhagyma
1 csipet só

1 csipet bors
5 szelet baconA polentához:150 ml kukoricadara

500 ml víz1 kiskanál só

1 kiskanál só
1 kiskanál fokhagymapor

Elkészítés:A tököt lereszeljük, kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Konyhai robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, fokhagymát, tojást, zablisztet, parmezánt, fűszereket, búzakorpát, és fasírt állagúra turmixoljuk.
Egy őzgerincformát kiolajozunk, és a kettévágott bacon szeletekkel kibéleljük, úgy, hogy a szélein lelógjanak. Belekanalazzuk a tökös masszát. Ráhajtjuk a bacon széleit, és előmelegített, 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült, kiborítjuk a formából és felszeleteljük.A polentához a vizet felforraljuk, ízesítjük sóval, fokhagyma porral, hozzáadjuk a kukoricadarát, és a vajat. 3-5 percig főzzük, míg besűrűsödik. El is készült ez a zseniális parmezános tökfasírt polentával.