Húsos pite
- 2017.06.13.
- 3
Két egyszerű hozzávalóból elkészíthető húsos finomság. Maradék húst is használhatunk hozzá. Igény szerint zöld fűszerekkel tovább ízesíthetjük.
Hozzávalók 2 személyre:250 g leveles tészta
A töltelékhez:
400 g darálthús
150 g reszelt parmezán
1 evőkanál kókuszolaj
2-3 evőkanál tejföl
1 csipet só
1 csipet bors 1 kiskanál fokhagymapor
1 db tojássárgája
a kenéshezElkészítés:A kókuszolajon megpirítjuk a darált húst, közben fűszerezzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Ha a sajt megolvadt, jöhet hozzá a tejföl. Ha elkészült langyosra hűtjük. Közben a leveles tésztát kinyújtjuk. A közepére helyezzük a tölteléket és a képen láthatómódon bevagdossuk a tésztát. A tészta csíkokat váltakozva ráhajtjuk és megkenjük felvert tojássárgájával.Előmelegített 180 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A szerzőről
GasztroVagáns