Gluténmentes kókuszkocka

  • 2017.06.13.
  • 3

Imádom a klasszikus kókuszkockát, most kicsit megreformálva, egészségesebb verzióban készítettem el. Glutén, - laktóz és (a csokimázból a mézet kihagyva, helyette kiskanál eritrit) cukormentes. Aki nem bízik a tojások frissességében, az pici sütőport adhat a piskótához.Hozzávalók 12 db-hoz:A piskótához: 7 db tojás
140 g rizsliszt

100 g eritrit 1 csipet só A csokimázhoz:100 ml forró víz120 g holland kakaópor

1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál méz (opcionális) kókuszreszelék a forgatáshozElkészítés:A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és az eritrittel kemény habbá verjük. Az eritritet csak a vége fele adagoljuk hozzá. Kezdetben közepes, majd magas fokozaton verjük a habot. Hozzáadjuk a felvert tojássárgáját és tovább verjük.Az átszitált rizslisztes kanalanként adjuk hozzá, tovább verjük a habot. A könnyű masszát sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe öntjük.
Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt felkockázzuk. Az egyenetlen széleit le szoktam vágni, pohárkrémekhez tökéletes lesz.A csokimázhoz a mézet, a kakaóport és a kókuszolajat egy tálba rakjuk, és ráöntjuk a forró vizet. Csomómentesre keverjük. A mázban óvatosan megforgatjuk a piskóta kockákat 2 villa segítségével, vigyázva, hogy ne törjük össze.
Végül kókuszreszelékbe forgatjuk, és kész is:-) Jó étvágyat :-)