Fitt rakott zöldbab

  • 2017.06.13.
  • 9

Egyszerű rakott étel kicsit reformosítva joghurttal és zabpehellyel. Előfőzött fagyasztott zöldbabot használtam.Hozzávalók 4 személyre:400 g zöldbab450 g darálthús
1 evőkanál kókuszolaj1 fej vöröshagyma
3 evőkanál zabpehely300 ml joghurt
6 szelet zsírszegény sajt1 csipet só
1 csipet bors1 kiskanál fokhagymapor
1 kiskanál provánszi fűszerkeverékElkészítés:A húst megpirítjuk a hagymával az olajon. Sózzuk, borsozzuk. Egy tepsi aljára rétegezzük a zöldbab felét megszórjuk provánszi fűszerkeverékkel. Jöhet rá a hús fele.Rákanalazzuk a joghurt felét, majd a zabpehellyel megszórjuk. Az összetevők másik felét ugyanilyen sorrendben újra rétegezzük.A tetejére sajtot rakunk. Természetesen reszelt sajtot is használhatunk. Előmelegített 160 C fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat :-)