Édesburgonyás brassói

  • 2017.06.13.
  • 0

Brassói picit átalakítva, édesburgonyából. Aki szereti az édesburgonyát mindenképp próbálja ki. Csirkemellfiléből​ is készíthetjük azzal is nagyon finom, ráadásul hamarabb elkészül.Hozzávalók 2 személyre:300 g sertéscomb
300 g édesburgonya

1 fej vöröshagyma 50 g szalonna
2 csipet só

1 csipet bors
1 mokkáskanál fokhagymapor

2 evőkanál kókuszolaja sütéshezElkészítés:Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. A felkockázott húst hozzáadjuk, ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. Kb. 10-15 perc.Jöhet rá a zöldborsó, majd fedő nélkül tovább pirítjuk. A felkockázott édesburgonyát sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk mert hamarabb elkészül mint a sima burgonya, kb. 5 perc kell neki.
Ha megpirult a borsós hús kiszedjük és ugyanabba a serpenyőben rakjuk a megfőtt édesburgonyát. Megpirítjuk. (Ez a lépés kihagyható, de én szeretem a pirult részeket