Burgonya gratin

  • 2017.06.13.
  • 4

Egyszerű, csőben sült burgonya. Fogyaszthatjuk önállóan vagy köretként egyaránt. 27*18 cm-es sütőtálban készítettem.Hozzávalók 4 adagra:1 kg burgonya300 ml tejszín
2 gerezd fokhagyma1 kiskanál só
1 kiskanál színes bors100 g reszelt sajt - parmezán vagy trappista
50 g vajElkészítés:A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és karikára vágjuk. A sütőtálat kivajazzuk és a burgonya szeleteket rétegezzük úgy, hogy részben fedjék egymást. Minden réteget sózunk, borsozunk.Egy kancsóban összekeverjük a tejszínnel a maradék sót és a borsot, valamint az aprított fokhagymát. A tejszínes keveréket a burgonyára öntjük egyenletesen.Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 C fokon 75-90 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje fedjük le alufóliával.