Mustáros lencsefasírt

  • 2017.01.22.
  • 2

Fasírt hús nélkül mustárral :-) Akár főételként akár köretként, akár feltétként fogyasztva kiváló fehérjeforrás.Hozzávalók 2 személyre (kb. 10 kisebb darabhoz):20 dkg lencse2 db tojásfél fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma3 evőkanál rizsliszt1 evőkanál búzakorpa1 evőkanál mustár1 csipet só és borsElkészítés:A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap bő sós forró vízben puhára főzzük 10-15 perc alatt. A megfőtt lencsét, a hagymákat, a tojásokat, a sót, a borsot és a mustárt robotgépben pürésítjük. A masszához adjuk a búzakorpát és a rizslisztet, tovább turmixoljuk.Egy serpenyőben olajat forrósítunk, melyben evőkanálnyi adagokat sütünk oldalanként 4-5 percig.Majonéz, tejföl és édes chili szósz keverékével melegen tálaljuk.