Baconos-kukoricás quiche

  • 2016.10.31.
  • 5

Az egyik legjobban variálható étel a quiche (kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztás lepény különféle töltelékkel. Nem akartam a tésztával bajlódni, így leveles tésztát használtam, így is működik. A töltelék ízlés szerint variálható. Arra ügyeljünk, hogy a töltelék ne legyen híg mert akkor a tészta elázik.
Hozzávalók 2 személyre:20 dkg leveles tészta10 dkg kockázott bacon15 dkg kukoricafél fej vöröshagyma1 marék póréhagyma1 dl tej1 tojássárgájacsipet bors5 dkg reszelt sajt (gouda)1 tojássárgája a kenéshezElkészítés: Egy serpenyőben a bacont megsütjük a hagymákkal, majd hozzáadjuk a kukoricát.
A tejet összekeverjük a tojássárgájával és a borssal. Ha fagyasztott tésztával dolgozunk kiengedjük, majd belenyomkodjuk a sütőformába/tepsibe. (A tészta széléből 4 db ujjnyi vastag csíkot levágunk és félre rakjuk.)A tejes masszát hozzáadjuk a baconos kukoricához és főzzük pár percig és hagyjuk kihűlni. A tésztába kanalazzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal. A kezdetben félre rakott tésztacsíkokkal beborítjuk.
A tésztát megkenjük tojássárgájával és előmelegített 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük.