Almás-diós muffin zabpehelylisztből

  • 2016.08.21.
  • 8

Szeretem a muffinokat, mert gyorsan összeállítható, csak egy tál és egy fakanál szükséges hozzá. Akár sósan, akár édesen készítjük, mindenhogy nagyon finom. Ez most egy almás-diós változat zabpehellyel, mely jól beilleszthető diétába is. Uzsonnára, tízóraira tökéletes, és jól zárható műanyag dobozban több napig is eláll és friss marad.Hozzávalók 6 db muffinhoz:15 dkg zabpehely (ledarálva)1 db alma (nagy, ha kisebb az alma 2 db kell)7 dkg eritrit1 dl mandulatej (bármilyen más tej jó)1 kiskanál őrölt fahéj2 evőkanál kakaóporcsipet gyömbér (akár friss akár szárított)csipet só5 dkg darált dió+ 1 marék a tetejére1 db tojás1 teáskanál sütőporElkészítés:A tojást az eritrittel habosra keverjük. A ledarált zabpelyhet, a sütőport, a diót, kakaóport, valamint a fűszereket hozzáadjuk a felvert tojáshoz és csomómentesre keverjük. A meghámozott, felkockázott almát belekeverjük.
A masszát szilikon muffinformákba vagy muffinpapírral bélelt muffinsütőbe töltjük. Dióval megszórjuk a muffinokat. Előmelegített 190 C fokos sütőben 10-15 percig sütjük.