Lehet-e jót enni egy turisták által kedvelt helyen?

  • 2012.05.22.
  • 1

2012. április 30. 18:30 / Feri
 
Van bennem – és valószínűleg sok mindenki másban – egy sztereotípia, hogy a külföldiek által sűrűn látogatott épületek, látványosságok közelében nincs igazán jó étterem. Ott nem azzal foglalkoznak, hogy az elfogyasztott ételek miatt visszatérj hozzájuk, hiszen mindig van utánpótlás és egyébként sem az ételek miatt mennek a környékre emberek. Emellett az étteremnek helyet adó helyiség bérleti/vételi díja is magasabb, mint máshol, így a befektetés is könnyebben megtérül, ha nem a minőség az elsődleges szempont. Én így gondolom. Tipikus példa erre a Gundel (és ez nem az én véleményem, hiszen én még sosem próbáltam, hanem külföldi ismerőseimé), illetve a szintén a Hősök tere környékén lévő Robinson vagy Anonymus. Viszont egyre több olyan helyről hallok, amik turistacélpontok közelében, magas színvonalon öregbítik az ország hírnevét. Személyes tapasztalatból csak az egri vár alatt megtalálható Imola Udvarházat tudnám felhozni példaként. Egészen eddig, ugyanis meglátogattuk az Esztergomi Bazilika katakombáiban elhelyezkedő Prímás Pincét.
[...] Bővebben!