Egy igazán belevaló "Csokoládétorta"

  • 2013.07.03.
  • 2

Nincs erre a tortára más szó csak az, hogy csoki csoki és még több csoki! A krém olyan vastag benne, mint egy újabb réteg piskóta, a tetején egy álom a roppanós kakaós keksz a vékony csokoládékrémes rétegével, az oldalán lévő pirított mandula, pedig összességében felelős az élményért ízekben és látványban egyaránt. Hozzávalók:6 darab tojás14 dkg cukor14 dkg liszt2 kávéskanál sütőpor1,5 evőkanál kakaópor4 evőkanál olajKrém50 dkg étcsokoládé6 dl tejszínDíszítés1 doboz Neo vagy Oreo keksz 1 kis marék szeletelt mandulaA krémhez a tejszínt és az étcsokoládét egy lábosban összeforraljuk, majd ezt követően rögtön levesszük a lángról. Ekkor óvatosan megkóstoljuk és ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. Nekem 75%-os étcsokiból készült így kb. 3 evőkanál cukrot tettem hozzá. Ezt követően hűteni kezdjük, majd langyosan már mehet is be a hűtőbe pár órára.Közben megsütjük a piskótát. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd a sárgátját keverjük ki a cukorral és az olajjal. Utóbbihoz hozzáadjuk a sütőporos és kakaóporos lisztet, majd óvatos mozdulatokkal
beleforgatjuk a habot is. Egy 24cm-es tortaforma alját kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük. 175 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 50 perc).
A csokoládékrémet kivesszük a hűtőből és habverővel felhabosítjuk. A kész piskótát miután kihűlt kettévágjuk, a krém 2/3-át beletöltjük, a maradékkal pedig kívülről bevonjuk. A tetejére halmozzuk a kekszeket, végül a mandulát aranybarnára megpirítjuk, kézzel összemorzsoljuk és az oldalát is feldíszítjük. Mehet vissza a hűtőbe. Fogyasztás előtt érdemes egy kicsivel előbb kivenni, hogy a krém puhább legyen.