Könnyed tavaszi saláta

  • 2013.04.07.
  • 9

Mivel a szakdolgozat írás utolsó szakaszában vagyok, csak most jutott egy kis időm, hogy megosszak veletek pár húsvétkor készített finomságot. Elsőként egy olyan recept, mely fogyasztható önmagában, húsok mellé, vagy akár a húsvéti kalácshoz is. Most már remélem tényleg itt van valahol a tavasz, és akkor jöhet miden mennyiségben, mindig friss, piaci alapanyagból. És persze az elmaradhatatlan rukkolát se feledjük ki, ami mostanában nagy kedvenc lett, fűszeres íze miatt.
A szombati napom ugyan teljes egészében sütésekkel ment el, azért szerencsére akadt segítségem a saláta összedobására és ízesítésére is. Így mindkettőnk ízlésvilága benne leledzik. :)Hozzávalók:1 zacskó rukkola1 zacskó madársaláta1 fej jégsaláta5 szem fürtös paradicsom1 kígyóuborka1,5 nagy alma1 csomag újhagyma2 db kaliforniai paprikaÖntethez:2 kiskanál almaecet2 nagy evőkanál mustár5 gerezd fokhagyma felaprítva2 teáskanál citromlé2 evőkanál mézsó, borsvízA zöldségeket megmossuk, a rukkolát, madársalátát egy nagy tálba szórjuk, hozzászeleteljük a jégsalátát, a paradicsomot, uborkát, kaliforniai paprikát, almát, hagymát, pedig szintén összevágjuk tetszőleges formában és hozzákeverjük a salátához. Ekkor az öntet hozzávalóit összekeverjük, kevés vízzel hígítunk rajta, majd ráöntjük a zöldségekre. Hűtőben pár óra alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, ezt követően lehet tálalni.