Pizza, ahogyan mi szeretjük

  • 2013.03.09.
  • 5

A legvékonyabb és legropogósabb pizza, amit életemben ettem. Úgy érzem ezt a receptet nem kell tovább fejleszteni, mert mindig ilyennek képzeltem a megfelelőt. A sok feltét, a friss hozzávalók és a megunhatatlanul ropogós tészta a fogunk alatt. Ezek után bármilyen pizzéria háttérbe kerülhet, persze csak ha nem rajongtok a sok és vastag tésztáért. :)Hozzávalók (4darabhoz):2 dkg élesztő75 dkg liszt1-2 teáskanál cukor1 evőkanál só borsikafű, majoránna, rozmaring, bazsalikom, oreganovíz Feltét:3 szem paradicsom 2 fej lilahagyma2 nagyobb fej gomba1 fej vöröshagyma1 kevés cukkini1 doboz vörösbabos kukorica konzerv (natúr, nem a paradicsomos)1 üveg sűrű paradicsompüré (kb. 3dl)2-3 gerezd fokhagymaegy kis konzerv tonhal
kevés szárazkolbász, sonkasajt só, bors, cukor, majoránna, rozmaring, bazsalikom, oregano Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. egy óra alatt. Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1-1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen. A megkelt tésztát 4 felé osztjuk és egyesével kinyújtjuk olyan vékonyra amennyire tudjuk. Sütőpapírra tesszük, majd rácsra helyezzük és mehetnek rá a feltétek. Ehhez a paradicsompürét ízesítjük sóval, borssal, cukorral, majoránnával, rozmaringgal, bazsalikommal, oregánoval és a fokhagymával. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük és kevés hagymás olajon rövid idő alatt megpároljuk. Az egész paradicsomot és egy kis darabka cukkinit megmossunk, majd vékonyan felszeleteljük a kolbásszal és lilahagymával együtt. Végül sajtot reszelünk, a konzerveket kinyitjuk és mehetnek ízlés szerint a pizzára. 200 fokon előmelegített sütőben, így rácsra téve kb. 13 perc alatt készre sütjük (gáz sütő esetében).A végeredmény felejthetetlen :)