Máglyarakás

  • 2013.02.09.
  • 0

Hozzávalók:70-80 dkg alma25-30 dkg kalács30 dkg sárgabarack lekvár5-6 dl tej1 db citrom1 db narancs1 tasak vaníliás cukor5 tojás5 evőkanál cukor2 evőkanál porcukor3 evőkanál mazsolarumcsipet sóA mazsolát egy pohárba tesszük és annyi rumot öntünk rá, hogy éppen ellepje. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, a
citrom és a narancs reszelt héjával, majd az egészet a felszeletelt kalácsokra öntjük egyenletesen, hogy minden részre jusson. A tojássárgákat 3 evőkanál cukorral világosodásig keverjük, majd a kalácsokra kenjük. Ekkor kivajazott tepsiben egyenletesen eloszlatjuk ezt az első, kész réteget. Ezt követően az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és a citrom - narancs kifacsart levével, 2 evőkanál cukorral, valamint fahéjjal fűszerezve rövid idő alatt puhára pároljuk. A leszűrt mazsolát hozzákeverjük, majd ezt a réteget is a tepsibe simítjuk. 20 dkg lekvárral megkenjük a tetejét és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 evőkanál porcukorral, végül hozzáforgatjuk a maradék lekvárt is. A sütemény tetejére halmozzuk és 170 fokon még kb. 10 perc alatt készre sütjük.