Csokoládés muffin vaníliakrémmel és aszalt gyümölccsel

  • 2013.02.23.
  • 4


Baráti beszélgetés mellé egy kitűnő édesség, mely fokozza a pillanatot :) Jó kis este volt! Hozzávalók (18 darabhoz):15 dkg liszt8 dkg rétesliszt20 dkg margarin18 dkg cukor 10 dkg étcsoki (70%-ost használtam)6 dkg kakaóporkb. 3 dl tej1 csomag sütőpor1 kávéskanál vanília aromaKrémhez:1 csomag vaníliás pudingpor4 dl tej6 evőkanál cukor16 dkg margarin1 kávéskanál vanília aromakevés sárga ételfesték (zseléset használok, amiből nagyon kevés is elég)aszalt gyümölcs (esetemben mazsola és szilva)kevés vodka a gyümölcs áztatásához vagy alkoholos tartalmának elkerülése végett lehet egy kevés víz pár csepp aromávalA csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit. Először a folyékony alapanyagokat keverjük el, ezután pedig a száraz hozzávalókkal sima tésztává dolgozzuk össze egy habverő segítségével. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és a szilikonos sütőformában egyenletesen elosztott adagokat 20-22 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a muffin a pudingot elkészítjük a szokásos módon, csak kevesebb tejjel, azaz 4 dl-el. Miután elkészült ízesítjük vanília aromával, kihűtjük, végül felhabosított margarinnal elkeverjük és megszínezzük minimális ételfestékkel. Kevés vodkába áztatott és apróra vágott aszalt szilvával, mazsolával fokozzuk, végül a félbevágott muffinokat megtöltjük a krémmel. Kihűtjük és ezt követően fogyasztható.