Zabpelyhes marhapogácsa quinoa-val , párolt zöldségekkel , fekete babbal

  • 2018.05.15.
  • 6

Ez a kollekció tökéletesen belefér a diétázók étrendjébe, mindamellett pedig szerintem tök finom lett és kiválóan  illenek egymáshoz az alkotóelemek. Nem vagyok nagy pároltzöldség -párti de a húspogácsa és a quinoa mellé valahogy most nekem is jólesett .
Hozzávalók: 50 deka darált marhahús, 5 deka zabpehely, egy egész tojás, két evőkanál mustár, só, őrölt bors, morzsolt majoranna
-kettő egész sárgarépa, 20 deka szeletelt csiperkegomba, egy zacskó leveles kel , 15 deka fekete bab
Quinoahoz : 10 deka quinoa, 2,5 dl víz, egy csipet só, egy mokkáskanálnyi sertészsír
A darált  marhahúsba beletettem a zabpelyhet, az egész tojást, a mustárt, a sót ,a fűszereket és alaposan egyneművé dolgoztam.
A quinoat folyó vízzel átmostam, majd egy edénybe tettem sóztam  és a sertészsíron  kis lángon átkevertem. Felöntöttem a 2,5 dl forró vízzel . Egy nagyméretű szűrőbe beletettem a szeletelt sárgarépát, a megmosott leveles kelt, és a szeletelt gombát. A szűrőt a lassan fővő quinoa fölé helyeztem és egy fedővel letakartam. Mire megfő a quinoa, a zöldségek is puhára párolódnak ennek  gőzében.
A fekete babot előző este beáztattam, majd reggel puhára főztem sós, fokhagymás vízben.
Tálalás előtt a marhahúspogácsákat kontaktgrillen kisütöttem, mellé tálaltam a megfőtt quinoat, a fekete babot és a puhára párolt zöldségeket.