Csicseriborsó aszalt paradicsommal Klári néni receptje alapján

  • 2018.05.02.
  • 4

Van nekünk egy Klári nénink aki évek óta visszatérő vásárlónk és már már mondhatjuk, hogy baráti kapcsolatban állunk. Aztán ahogy telt múlt az idő, kiderült, hogy az általános iskolai osztályfőnököm iskolatársa volt  és mai napig legjobb barátnője. Egy csodás tavaszi napon Klári néni hozott nekünk ebből a csicseriborsós ételből , még langyos pirítóssal és reszelt sajttal egy kis kóstolót. Az ő instrukciói alapján hétvégén elkészítettem a saját verziómat.
Hozzávalók: 1 doboz csicseriborsó konzerv, aszalt paradicsom, kurkuma, gyömbér, só, fokhagyma , egy fej vöröshagyma, zsiradék , sajt, kenyér pirítóshoz.
A hagymát kevés zsiradékon puhára pároljuk, kevés vízzel felöntjük és hozzáadjuk a csicseriborsót. Sózzuk, fokhagymagerezdet reszelünk hozzá, ízesítjük kurkumával és gyömbérrel majd kicsit átpároljuk. Nem kell sok idő a főzéshez mert a konzerv csicseriborsó már átgőzölt formában van. A főzés végén hozzáadjuk az aszalt paradicsomot és éppen csak egyet “rottyantunk” rajta. Tálaláskor reszelt sajtot és pirítóst kínálunk hozzá. A fűszerekkel ki -ki ízlése szerint bánjon.
Köszönöm Klári néninek a kiváló receptet !