Gluténmentes citromos süti ribizlilekvárral

  • 2018.04.05.
  • 7

Gyors kevert tészta , ezúttal gluténmentesen sok sok ribizlilekvárral és egy délutáni latte macchiatoval a húsvéti húsok és sonkák  után  A ribizlilekvár magmentes, sokorópátkai kézműves termék , fantasztikusan harmonikus ízekkel, savakkal .
Hozzávalók: 40 deka gluténmentes sütikhez való lisztkeverék, 15 deka puha teavaj, 4 egész tojás, egy teáskanálnyi sütőpor, 15 deka cukor, egy evőkanálnyi citromlé , reszelt citromhéj, kettő evőkanálnyi olivaolaj. a kenéshez ribizlilekvár.
A lisztkeveréket, sütőport, cukrot összevegyítettem, hozzáadtam a 4 egész tojást a citromlevet , citromhéjat és a puha vajat majd kézi habverővel csomómentesre kevertem. Hozzácsorgattam az olivaolajat és simára kevertem. Sűrűbb tésztát kapunk. Egy formát kivajazunk vagy sütőpapírt fektetünk bele és a masszát egyenletesen beleöntjük . Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, a formából kiborítjuk és kihűtjük. Tortavágó fűrésszel 3 egyenlő részre vágtam, a lapokat bőségesen megkentem ribizlilekvárral . Ujjnyi vastag szeleteket vágtam, meghintettem porcukorral és egy kávé mellé kínáltam. Üde, kissé savanykás ízhatású sütemény lett, friss citromillattal.