Rákhússal töltött avokádó

  • 2018.03.23.
  • 9

Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel . Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt.
Hozzávalók: 2 egész érett avokádó, 15 deka garnéla, 2 kisebb paradicsom, 2-3 evőkanál majonéz, őrölt fehérbors, egy teáskanálnyi citromlé, egy kis gerezd pucolt fokhagyma, egy csipet só.
A garnélákat kevés zsiradékon rózsaszínűre pirítottam, sóztam belereszeltem a fokhagymagerezdet, egy kis citromlével átlocsoltam . A paradicsomokat apró kockára vágtam,a garnélákat apróra daraboltam  hozzákevertem a majonézt és az őrölt fehérborsot- egy csipetnyit-, majd alaposan elkevertem. Az avokádót megpucoltam, a magot a közepéből kiszedtem és a helyére beletöltöttem a rákhúsos paradicsomos tölteléket. A tetejére egy egészben hagyott garnélát ültettem.  Pirítóssal kínáltam.