Tojásos nokedli friss fejessalátával

  • 2018.03.19.
  • 4

Egyre inkább vágyjuk a tavaszt.. a színeket a tavaszi illatokat. Ez a márciusi havazás kicsit megkésleltette a jóidőt de reméljük most már hamarosan megérkezik a várva várt igazi tavasz. A konyhámban tavaszváró tojásos galuska-nokedli- készült friss bébisalátával .
Hozzávalók a galuska tésztához:  50 deka liszt, egy evőkanál só, víz, egy egész tojás. További 5 db tojás a kész galuskához sütve.
A salátához: kettő fej friss fejessaláta, vagy 4 -5 db bébisaláta, az ecetes léhez: 750 ml víz, 10-15 deka cukor , 1 dl 10 %-os ételecet, egy csipet só.
A galuskatészta hozzávalóit kikeverjük- nem kell teljesen simára, csak épp annyira, hogy az alkotóelemek elkeveredjenek, majd bő, sós és forrásban lévő vízhez szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd szűrőbe borítva , hideg vízzel átöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. Kevés zsiradékon átmelegítjük, majd az 5 tojást felverjük, sózzuk  és a galuskához adjuk . Alaposan átsütjük. A salátához a hozzávalókból salátalevet készítünk. A friss fejessalátát vagy leveleire szedve vagy negyedbe vágva jó alaposan átmossuk és a salátalébe helyezzük. Ha túl sokáig áll a lében a saláta megfonnyad, ezért célszerű kevéssel a fogyasztás előtt elkészíteni. Kihagyhatatlan kora tavaszi étel, csodás színekkel és ízekkel. Emellett egyszerű és gyors .